ДАСУ виявила порушень на 48 млн гривень у Новомосковську

233
5 Січня 2024

Державна аудиторська служба України на своєму офіційному вебпорталі повідомляє, що майже 48 млн гривень встановлено порушень під час аудиту бюджету Новомосковської міської територіальної громади на Дніпропетровщині за період з 1 січня 2020 по 31 березня 2023 року.

Зокрема, у результаті неефективних управлінських рішень виявлено порушень на понад 25 млн гривень.

Місто також ризикує втратити одне з комунальних підприємств, якщо його визнають банкрутом. 

Загалом під арештом перебуває майно трьох комунальних підприємств на суму майже 19 млн грн. 

Зафіксовані також випадки неналежного контролю за використанням бюджетних коштів, зокрема виділених для Новомосковської міської лікарні, а також через брак фінансування недотримання необхідних норм харчування для дошкільнят на суму майже 1,7 млн гривень.

Інші порушення на загальну суму понад 19,5 млн грн стосуються заниження вартості активів бюджетних установ та комунальних підприємств (земельні ділянки, програмне забезпечення, проєктно-кошторисна документація тощо).

Східний офіс Держаудитслужби надав 57 пропозицій  для ефективного та раціонального використання бюджетних коштів і комунального майна, наповнення дохідної частини місцевого бюджету та вирішення інших проблем територіальної громади надалі.

Нагадуємо, що на порталі RADNUK.COM.UA у розділі «Книги» доступний збірник висновків моніторингу закупівель з практичними порадами та доцільними рекомендаціями. Щоб не наступати на «закупівельні граблі» інших замовників, користуйтесь цією електронною книгою. Дивіться, як її знайти:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

load
digest icon digest icon
Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО