ДАСУ: у Шостці підрядник отримав 3,7 млн грн на укриття, але «забув» його добудувати

215
25 Липня 2024

Державна аудиторська служба України на своєму офіційному вебпорталі повідомляє, що аудитори Сумщини під час перевірки закупівель в Управлінні освіти Шосткинської міської ради виявили витрати на будівництво укриття в одній із спеціалізованих шкіл-ліцеїв. Підрядник вніс в акт виконаних робіт  невикористані  будівельні матеріали на суму 3,7 млн грн.

За документами будівельні матеріали начебто зберігалися на території навчального закладу, проте під час перевірки аудитори їх там не виявили.

Як зʼясувалося, замовник і підрядник перевезли їх до інших населених пунктів – частину  до м. Дніпро, а іншу – в одне із сіл Шосткинського району.

«Підрядники не повинні бути своїми чи чужими. Вони зобовʼязані чесно та відповідально виконувати умови укладених угод. Особливо, коли йдеться про кошти платників податків.  Це основна вимога до всіх проєктів, які фінансує держава», – сказала голова Державної аудиторської служби Алла Басалаєва.

Матеріали перевірки Управління освіти Шосткинської міськради передано до правоохоронних органів для подальшого розслідування.

Нагадуємо, що на порталі RADNUK.COM.UA у розділі «Книги» доступний збірник висновків моніторингу закупівель з практичними порадами та доцільними рекомендаціями. Щоб не наступати на «закупівельні граблі» інших замовників, користуйтесь цією електронною книгою. Дивіться, як її знайти:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

load
digest icon digest icon
Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО