ДАСУ: теплопостачальники завищили суми відшкодування різниці в тарифах на більш ніж 4 млрд грн

232
9 Листопада 2023

Державна аудиторська служба України на своєму офіційному вебпорталі повідомляє, що у період з лютого по вересень 2023 року перевірила ряд теплопостачальних підприємств у різних регіонах, які мають право на відшкодування з бюджету різниці в тарифах.

Загальна сума, заявлена на відшкодування з держбюджету – 18 млрд 570,4 млн гривень. Але під час перевірки виявлено низку невідповідностей у розрахунках, що призвело до завищення заборгованості з різниці в тарифах на понад 4 млрд 368,2 млн гривень.

Загалом аудитори перевірили правильність визначення підприємствами розрахунків, які були подані до територіальних комісій з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах, що потім має бути профінансована з держбюджету.

Окрім того аудитори зафіксували спроби підприємств приховати наслідки своєї бездіяльності та безгосподарності. Виявлено також намагання відшкодувати за рахунок держбюджету зайві витрати.

Держаудитслужба за результатами проведених заходів надіслала керівникам усіх підприємств теплопостачання вимоги про усунення порушень.

Держаудитслужба також звернулася до відповідних обласних військових адміністрацій щодо підприємств, які потрапили під перевірку, та рекомендувала відкоригувати узгоджені територіальними комісіями обсяги заборгованості з різниці в тарифах, зважаючи на результати заходів фінансового контролю.

Нагадуємо, що на порталі RADNUK.COM.UA у розділі «Книги» доступний збірник висновків моніторингу закупівель з практичними порадами та доцільними рекомендаціями. Щоб не наступати на «закупівельні граблі» інших замовників, користуйтесь цією електронною книгою. Дивіться, як її знайти:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

load
digest icon digest icon
Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО