ДАСУ: питання повернення прибутку у вартість продукції для виробників озброєння слід врегулювати найближчим часом

134
19 Грудня 2023

Державна аудиторська служба України на своєму офіційному вебпорталі повідомляє, що вирішення питання, пов’язаного із закупівлями в оборонній сфері та включенням прибутку у вартість продукції, є компетенцією Кабінету Міністрів і має бути врегульоване відповідною постановою Уряду. Як зазначила Голова Державної аудиторської служби України Алла Басалаєва, зняти напруження у сфері оборонної промисловості щодо формування вартості товарів допоможе якомога швидше ухвалення Урядом необхідних нормативно-правових документів.  

«Очевидно, що для зняття цього багатомісячного  напруження підзаконні акти мають бути напрацьовані якомога швидше. Наголошу, що  Держаудитслужба підтримує повернення прибутку у вартість продукції для виробників озброєння, як це було до 24 лютого 2022 року. Ми запропонували, щоб в умовах війни ці кошти йшли саме  на розвиток військово-промислового комплексу: інновацію, модернізацію, модифікацію, добудову, дообладнання, реконструкцію тощо. Тепер рішення за Урядом, що має розробити чіткі нормативно-правові механізми, які дадуть змогу поставити крапку та розв’язати цю проблему», заявила Алла Басалаєва.

Голова Державної аудиторської служби України нагадала, що у вересні цього року парламент прийняв Постанову №10071, якою уповноважив Кабмін ухвалити нормативно-правові акти, які б урегулювали правові відносини, що склалися між виконавцями держконтрактів і Міноборони. 

«Зі свого боку, Держаудитслужба надала власні пропозиції, щоб це питання було вирішене якнайшвидше. Власне, ми їх оприлюднювали публічно та передали на розгляд Міноборони ще в жовтні. Також Держаудитслужба провела низку зустрічей з усіма зацікавленими сторонами, включно з представниками Міноборони та асоціаціями роботодавців. Держаудитслужба готова долучитися до всіх робочих процесів, аби вирішити зазначене проблемне питання», додала Алла Басалаєва.

Нагадуємо, що на порталі RADNUK.COM.UA у розділі «Книги» доступний збірник висновків моніторингу закупівель з практичними порадами та доцільними рекомендаціями. Щоб не наступати на «закупівельні граблі» інших замовників, користуйтесь цією електронною книгою. Дивіться, як її знайти:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

load
digest icon digest icon
Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО