ДАСУ про удосконалення системи аудиту публічних закупівель

379
16 Квітня 2024

Державна аудиторська служба України на своєму офіційному вебпорталі повідомляє, що 11 квітня фахівці Державної аудиторської служби України взяли участь у засіданні Наглядової ради Компоненту публічних закупівель Проєкту технічної допомоги Європейського Союзу «Програма підтримки управління державними фінансами в Україні (EU4PFM)».

Під час онлайн-зустрічі було затверджено план на 2024-2025 роки, що передбачає підтримку у посиленні інституційної спроможності держорганів щодо контролю бюджетних коштів у сфері публічних закупівель, удосконалення моніторингу та зовнішнього аудиту публічних закупівель Держаудитслужбою, а також розробка програми розвитку аудиторів, їхньої участі у європейських тренінгах і семінарах.

Окрім плану роботи також було затверджено Регламент та окреслені основні пріоритети підтримки. Зокрема в майбутньому передбачається удосконалення законодавства відповідно до директив Євросоюзу та методології контролю закупівель.

Керівник сектору економічної та соціальної політики Представництва ЄС в Україні Хенрік Гюітфельдт під час зустрічі відзначив, що належне функціонування публічних закупівель – важливе для економіки, стабільності та повоєнного відновлення країни.

В свою чергу керівник команди експертів проєкту EU4PFM Ерікс Мезаліс відзначив, що проєкт сприятиме тому, щоб українські держоргани, які здійснюють контроль публічних закупівель, застосовували у цьому процесі європейські підходи до аудиту.

ДОВІДКОВО:
Компонент публічних закупівель Проєкту технічної допомоги Європейського Союзу «Програма підтримки управління державними фінансами в Україні (EU4PFM)» планує надавати підтримку органам влади України, які здійснюють контроль за процесом публічних закупівель: Міністерству економіки, Державній аудиторській службі, Рахунковій палаті й Антимонопольному комітету.

Нагадуємо, що на порталі RADNUK.COM.UA у розділі «Книги» доступний збірник висновків моніторингу закупівель з практичними порадами та доцільними рекомендаціями. Щоб не наступати на «закупівельні граблі» інших замовників, користуйтесь цією електронною книгою. Дивіться, як її знайти:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
    Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО