ДАСУ повернуло до місцевого бюджету м. Українка 2,5 млн грн, переплачених на укриття

203
20 Лютого 2024

Державна аудиторська служба України на своєму офіційному вебпорталі повідомляє, що завдяки висновкам Держаудитслужби вдалося повернути до бюджету м. Українка, що на Київщині, 2,5 млн грн, які раніше були переплачені підрядникам за будівництво укриттів цивільного захисту.

Нагадаємо, що завищена вартість будівництва укриттів цивільного захисту з приміщеннями подвійного призначення була виявлена аудиторами під час перевірки. Також державні аудитори допомогли міській громаді зекономити мільйони гривень. Саме на таку суму було усунуто порушення під час перевірки.

Таке оперативне повернення коштів – свідчення того, що висновки аудиторів були правильними. Зі свого боку, вітаємо реакцію місцевої влади, яка негайно відреагувала та наполягла на поверненні коштів у бюджет громади.

Нагадаємо, що свого часу Кабінет Міністрів України визначив Держаудитслужбу головним органом, який контролюватиме питання використання коштів під час відновлення.

Нагадуємо, що на порталі RADNUK.COM.UA у розділі «Книги» доступний збірник висновків моніторингу закупівель з практичними порадами та доцільними рекомендаціями. Щоб не наступати на «закупівельні граблі» інших замовників, користуйтесь цією електронною книгою. Дивіться, як її знайти:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

load
digest icon digest icon
Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО