ДАСУ попередила зловживання при ремонті двох шкіл у Вишневому на майже 400 млн грн

225
20 Березня 2024

Державна аудиторська служба України на своєму офіційному вебпорталі повідомляє, що в результаті моніторингів процедури закупівлі робіт з реконструкції школи та ліцею у місті Вишневе Бучанського району на Київщині фахівці Держаудитслужби запобігли витрачанню суттєвих коштів. Перевірка виявила, що процедури закупівель проводилися з порушеннями законодавства. 

На реконструкцію будівлі Вишнівської загальноосвітньої школи № 2 збиралися витратити майже 204 млн грн, а на реконструкцію будівлі «Вишнівського ліцею «ІДЕАЛ» – ще понад 188 млн грн.

Замовником робіт виступило Управління освіти Вишневої міської ради.

Моніторинги процедури закупівлі робіт з реконструкції школи та ліцею засвідчили: пропозиції будівельної компанії не відповідали вимогам тендера. Однак, незважаючи на цей факт, замовник в обох випадках пропозицій не відхилив, порушивши таким чином законодавство у сфері публічних закупівель.

Після втручання аудиторів Управління освіти усунуло порушення та скасувало рішення про визначення переможцем процедури закупівлі зазначеної будівельної компанії.

Результати торгів скасували.

Нагадуємо, що на порталі RADNUK.COM.UA у розділі «Книги» доступний збірник висновків моніторингу закупівель з практичними порадами та доцільними рекомендаціями. 

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

load
digest icon digest icon
Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО