Читайте у журналі “Радник в сфері державних закупівель” № 2 за лютий 2020 р.

570
4 Лютого 2020

Передплачуйте журнал «Радник в сфері державних закупівель»! Передплату можливо оформити, перейшовши за посиланням 

У випуску журналу за лютий ми для вас підготували, як завжди, багато корисної інформації в сфері закупівель: 

11 акцентів випуску журналу за лютий:

 Найактуальніші наразі питання серед закупівельників розглянуто у статті Тетяни Мішти, заступника директора Департаменту регулювання публічних закупівель – начальника відділу професіоналізації сфери публічних закупівель Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – «Усе, що потрібно знати про уповноважену особу, або Організація закупівельної діяльності за новим Законом» на стор. 6-13 журналу.

З 19.04.2020 Держаудитслужба штрафуватиме порушників самостійно. Чому? Кого? За що? В своїй статті на сторінках 14-15 журналу розглядає адвокат Іван Шекун.

З прийняттям нової редакції Закону про публічні закупівлі законодавець значно розширює коло осіб, яким замовник повинен буде відмовити в участі у процедурі закупівлі. В своїй статті на стор. 16-22 М. Павленко розглядає, які порушення відносять до корупційних або пов’язаних з корупцією та які дії повинен здійснити замовник, щоб не допустити корупціонерів до закупівлі.

Новим законом запроваджено нове поняття — «спрощена закупівля», детально винятки та правила такої  закупівлі розглядає в своїй статті Ірина Биковська, заступник начальника відділу політики публічних закупівель Департаменту сфери публічних закупівель Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України на стор. 23-26 журналу.

Належна якість! Запитуєте, а що то за нормативно-правові акти й нормативні документи, відповідність яким визначає належну якість товарів, робіт та послуг?  Коли їх треба застосовувати, а коли можна обійтися? І як підтвердити, що запропоноване — саме «належної якості»? Про це і не тільки читайте в статті кандидата юридичних наук Анастасії Матвійчук на стор. 27-33.

Розбіжність в електронній та паперовій формах цінової пропозиції учасника, завантаження документів учасником раніше строку, установленого Законом і тендерною документацією: чи потрібно відхиляти пропозицію таких учасників? Ці та інші проблемні ситуації розглядає Р. Магера через призму практики органу оскарження на стор. 34-37.

Prozorro Market – перший державний онлайн-магазин, який запрацював наприкінці квітня 2019 року. Державні замовники отримали можливість купити товари у декілька кліків, як у звичайному інтернет-магазині. Докладніше про цей функціонал читайте в статті Юлії Ситник, менеджера напряму публічних закупівель, SmartTender на стор. 38-40.

Коли заявка на поставку товару, направлена електронною поштою, є належним доказом у справі. Висновок експертної консультації як обґрунтування відсутності конкуренції при застосуванні переговорної процедури закупівлі — що у цих двох справах думає суд розглядаємо в нашій постійній рубриці «Судова практика» на сторінці 41-44.

Висновок про результати моніторингу закупівлі повинен містити вказівку на конкретний захід, який слід вжити замовникові для усунення порушення, зазначеного в такому висновку. Часткове розкриття складових ціни пропозиції учасника на етапі прекваліфікації в євроторгах  – про це та інше читайте в нашій постійній рубриці «Моніторинг закупівель» на сторінках 45-47.

Наслідки закупівлі електричної енергії через переговорну процедуру— знайомимося з рішенням Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель щодо закупівлі електричної енергії як універсальної послуги в нашій постійній рубриці «Практика оскарження» на сторінках 48-49.

В рубриці «Експерти відповідають» на сторінці 50-53 журналу, автор Анастасія Матвійчук, відповідає на питання:

  1. Договір укладено, але позиції товару знято з виробництва, які є можливі способи вирішення даної проблеми?
  2. Чи має право замовник запросити на участь в переговорній процедурі (в разі двічі відмінених тендерів)  іншого учасника, ніж того хто брав участь у проведених раніше відкритих торгах?

Все це і НЕ ТІЛЬКИ чекає на вас у новому випуску журналу «Радник в сфері державних закупівель» за лютий 2020 року! Приєднуйтесь до джерела знань у сфері закупівель!  

Передплатний індекс 89613

Передплату можливо оформити, перейшовши посиланням 

Для користувачів програми радник-інфо  електронний журнал доступний для завантаження.

Також не забувайте для передплатників працює безкоштовна гаряча телефонна лінія

тел./факс: (044) 451-85-71 для консультацій з 16:00 до 17:30 з понеділка по четвер. Та за посиланням ви маєте можливість поставити питання 24/7 фахівцям редакції, на яке отримаєте відповідь.

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
    Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО