Антикорупційні цифрові інструменти: чинні та планові заходи

185
23 Серпня 2023

Міністерство цифрової трансформації України повідомляє, що у червні Уряд створив Міжвідомчу робочу групу з антикорупційних цифрових інструментів (МРГ), яку очолили Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков. Під час першого засідання МРГ презентували результати виконання заходів у сфері цифровізації Державної антикорупційної програми на 2023 – 2025 роки (ДАП) та плани заходів на 2023 рік.

Загалом у межах програми на 3 роки передбачено створення 63 цифрових інструментів, які мають потужний антикорупційних ефект. Зокрема, запуск Єдиного електронного містобудівного кадастру, Електронного реєстру об’єктів культурної спадщини, створення «Регуляторного дашборду» тощо. Цифровізація різних галузей та створення більш зручних інструментів забезпечить прозору діяльність держорганів та допоможе запобігти корупційним схемам та махінаціям. 

Загалом до кінця року планують впровадити 14 ІТ-інструментів, серед яких:

  • Єдиний державний реєстр виконавчих документів 
  • Єдина інформаційна система обліку Національної програми інформатизації
  • Єдина судова інформаційно-телекомунікаційної система (суддівське досьє)
  • модифікація Єдиного державного вебпорталу електронних послуг
  • створення каналу повідомлень про випадки конфлікту інтересів у членів консультативних, допоміжних, дорадчих органів при Міністерстві охорони здоров’я та інші. 

До 2025 року НАЗК має реалізувати 9 IT-продуктів, Мінцифра – 6, ще 48 продуктів – інші державні органи, серед яких: Міністерство внутрішніх справ, Міністерство освіти і науки, Міністерство охорони здоров’я, Мінекономіки, Мінінфраструктури. 

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
    Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО