АМКУ: від початку року порушники сплатили 185 млн грн штрафів,

196
4 Серпня 2023

Антимонопольний комітет України повідомив, що за січень-червень 2023 року Антимонопольний комітет України наклав на порушників антимонопольного законодавства штрафів на нагальну суму у 165 млн грн, водночас за цей же період відповідачами було сплачено до бюджету 185 млн грн. 

Серед найпоширеніших зловживань Ольга Піщанська виокремила змови на публічних закупівлях. За її словами, за поточні півроку Комітетом вже винесено 100 рішень, у рамках яких встановлено 413 порушень. Найчастіше, зазначила голова Комітету, зловживання фіксуються у сфері будівництва та житлово-комунального господарства.

Щодо загальної ділової активності в Україні, Ольга Піщанська зазначила, що цього року ситуація стала кращою, аніж у минулому, водночас «рано говорити про поновлення ринку… бізнесу треба допомагати відновлюватися». Зокрема, навела приклад голова Комітету, за перше півріччя 2023-го до АМКУ надійшло 237 заяв на концентрацію. Це майже вдвічі більше, аніж у першому півріччі 2022 року, але вдвічі менше, аніж 2021 року (за такий же період було 485 заяв).

З рішеннями АМКУ, як Органу оскарження маєте змогу ознайомитися у електронній книзі Збірник рішень АМКУ, як Органу оскарження

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
    Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО