Стаття 17 в переговорній процедурі?

18 Жовтня 2021
tatiana

Стаття 17 в переговорній процедурі
Згідно з вимогами ч3. ст. 40 Закону Замовник (крім випадків, зазначених у пунктах 2,4,5 частини другої цієї статті) під час проведення переговорів вимагає від учасника (учасників) надати підтвердження про відсутність підстав для відмови йому (їм) в участі у процедурі закупівлі відповідно до частини першої статті 17 цього Закону.
Замовник проводить переговорну процедуру ч/з двічі відмінені відкриті торги, в яких прийняв участь лише один учасник.
Для участі в переговорах запрошено 3 компанії.
Запрошенням до переговорів вимагалось надати на переговори «Довідку про відсутність заборгованості зі сплати податків і зборів (обов’язкових платежів), дійсну станом на дату проведення переговорів».
Один з трьох учасників, що запропонував найменшу ціну, довідку з ДФС не надав, а надав лист за підписом уповноваженої особи, в якому зазначив, що відсутня заборгованість по податкам.
З огляду на приписи статті 31 Закону:
Замовник відхиляє тендерну пропозицію із зазначенням аргументації в електронній системі закупівель у разі, якщо:
1) учасник процедури закупівлі – наявні підстави, встановлені частиною першою статті 17 цього Закону;
2) переможець процедури закупівлі не надав у спосіб, зазначений в тендерній документації, документи, що підтверджують відсутність підстав, установлених статтею 17 цього Закону.
Тобто: під час переговорів компанія має статус «учасника», статусу «переможець» ще не набула.
Стаття 31 містить в собі вимоги до «тендерної пропозиції» та способу надання документів, зазначеному в «тендерній документації». Вимог до «пропозиції, поданої на переговори» та способу підтвердження інформації, зазначеному в «запрошенні» не має.
Стаття 17 містить в собі вимогу, що Замовник приймає рішення про відмову учаснику в участі у процедурі закупівлі та зобов’язаний відмовити в участі у переговорній процедурі закупівлі якщо учасник процедури закупівлі має заборгованість із сплати податків і зборів (обов’язкових платежів), крім випадку, якщо такий учасник здійснив заходи щодо розстрочення і відстрочення такої заборгованості у порядку та на умовах, визначених законодавством країни реєстрації такого учасника.
Як бути з учасником, яким не дотримано вимоги запрошення в частині способу підтвердження інформації?
Якщо відхиляти, то на якій підставі?

Відповідь

Доброго дня! У переговорній процедурі закупівель стаття 17 Закону Укрїни «Про публічні закупівлі» (далі – Закон) застосовується частково, а саме: 1) лише щодо процедур, оголошених на підставі пунктів 1, 3, 6 та / або 7 частини 2 статті 40 Закону; 2) застосовуються лише підстави для відмови в переговорах, передбачені частиною 1 статті 17 Закону; 3) усі підтверджуючі документи надаються учасниками під час проведення переговорів у спосіб та строк, визначений замовником (але не через ЕСЗ, бо це неможливо), а від переможця жодні додаткові документи не вимагаються; 4) відсутність підстав для відмови в участі у переговорах, передбачених частиною 1 статті 17 Закону, перевіряється...

Створіть аккаунт, щоб читати цю відповідь

У вас вже є аккаунт?

Увійти

Проводимо консультації з публічних закупівель

Надаємо відповіді на запитання ВИКЛЮЧНО у сфері публічних закупівель
(щодо питань з будівництва/бухгалтерської чи кадрової діяльності, інших питань, що виходять за рамки публічних закупівель, просимо звертатися до фахівців відповідного напряму)

Надаємо відповіді на запитання ВИКЛЮЧНО у сфері публічних закупівель
(щодо інших питань, просимо звертатися до фахівців відповідного напряму)

Вас може зацікавити
  • Документи, щоб обґрунтувати очікувану вартість
    01 Травня 2024
    Читати відповідь

    ПДоброго дня!Які документи потрібно мати замовнику, щоб обґрунтувати очікувану вартість запланованого тендеру?

  • Хто відповідальний за визначення очікуваної вартості закупівлі
    01 Травня 2024
    Читати відповідь

    ПДоброго дня. Підкажіть, будь-ласка, хто відповідальний у Замовника за визначення очікуваної вартості закупівлі? Дякую.

  • Чи правомірне відхилення
    01 Травня 2024
    Читати відповідь

    ППідкажіть, будь ласка, чи є правомірним відхилення учасника закупівлі, якщо замовник виставив вимогу про те,що учасник має надати Довідку про наявність в учасника техніки, будівельних машин та механізмів (власних, залучених

  • Зміни до Настанови. Змінами № 4
    01 Травня 2024
    Читати відповідь

    ПДоброго дня! Підскажіть будь ласка де знайти посилання на статтю у якій буде прописано врахування інфляційних ризиків при твердій ціні робіт, які вимоги ставляться до учасника при закупівлі робіт Відкриті

  • Тристоронній договір
    01 Травня 2024
    Читати відповідь

    ППідкажіть будь ласка, планується укладання тристоронього договору щодо ремонту доріг. Перша сторона замовник – ОМС, друга сторона – виконавець, третя сторона – інвестор, який буде здійснювати фінансування робіт. Чи оприлюднюється

  • До усіх питань
    Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО