Закупівлі робіт

29 Березня 2021
oleh

Вітаю. Допоможіть будь ласка розібратися. Необхідно здійснити капітальний ремонт будівлі. Виділені кошти – 300 000 грн. – на все – на закупівлю розробки проектно-кошторисної документації, експертизи, власне самого капітального ремонту, технічного нагляду.
Ознайомився із статтями на порталі Радник: https://radnuk.com.ua/praktyka_zakupivel/vse-shcho-neobkhidno-znaty-pro-zakupivliu-proektno-koshtorysnoi-dokumentatsii/, https://radnuk.com.ua/praktyka_zakupivel/roboty/shcho-take-roboty-ta-koly-ne-potribno-plutaty-poniattia-posluhy-i-roboty/, https://radnuk.com.ua/praktyka_zakupivel/novyj-poriadok-vyznachennia-predmeta-zakupivli-ta-kliuchovi-zminy/
Не знаю чи правильно, але зробив такі висновки: для робіт предмет закупівлі визначається по обєкту будівництва; розробка проектно-кошторисної документації в нашому випадку – це роботи – але код дк при оприлюдненні можемо прописати для послуг та ігнорувати попередження майданчика.
При виборі процедури закупівлі необхідно керуватися вартісними межами предмета закупівлі. Чи правильно я розумію що при визначенні предмету закупівлі вартість усіх робіт по об’єкту має сумуватися і тоді виходить що для закупівлі робіт із розробки проектно-кошторисної документації на суму наприклад 15 тис. грн. потрібно проводити спрощену закупівлю(оскільки ми знаємо що по цьому самому об’єкту(будівлі) далі будемо закуповувати роботи на суму більше 200 000 грн. і до 1,5 млн. грн.)? Але на практиці усі укладають прямі договори. Чому так? Мабуть тому що рахують закупівлю робіт із розробки проектно-кошторисної документації окремим предметом закупівлі. Але чому? Предмет закупівлі для робіт визначається по об’єкту будівництва. Об’єкт будівництва залишається тим самим.
Порядком визначення предмету закупівель № 708, який набрав чинності з 19 червня 2020 року (далі Порядок визначення) передбачено, що при визначенні предмету закупівель робіт Замовники керуються пунктом 27 частини першої статті 1 Закону за об’єктами будівництва, та нормами ДСТУ Б. Д.1.1-1:2013 «Правила визначення вартості будівництва», що прийнятий наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 липня 2013 року № 293, а також галузевих будівельних норм ГБН Г.1-218-182:2011 «Ремонт автомобільних доріг загального користування. В ньому не має згадки про код дк при визначенні предмету закупівлі для робіт. Згідно наказу №1082 є вимога вказувати код дк у разі визначення предмета закупівлі – роботи, але цей наказ стосується Порядку розміщення інформації, а не Порядку визначення предмету закупівлі.
Тобто виходить так що код дк не має значення при визначенні предмета закупівлі по роботам, але при оприлюдненні вказуємо якийсь код дк за показниками другої – п’ятої цифр. Але це тільки оприлюднення і два різні коди дк для двох різних робіт по одному і тому ж об’єкту будівництва – не роблять ж ці дві роботи окремими предметами закупівлі?
Основне питання: 1. Як обгрунтувати що вартість предмета закупівлі «Роботи по розробці проекто-кошторисної документації по об’єкту будівництва» не повинна сумуватися із вартістю робіт по предмету закупівлі «Капітальний ремонт по цьому ж по об’єкту будівництва»? 2. Чому правомірно на суму до 50 000 грн. укладати прямий договір на закупівлю «Роботи по розробці проекто-кошторисної документації по об’єкту будівництва», якщо відомо що по цьому ж об’єкту будівництва цього року будуть закуповуватися роботи на суму більше 200 000 грн?
Заздалегідь дякую за відповідь.

Відповідь

Добридень! Задля визначення предмета закупівлі робіт замовник керується вимогами пункту 27 частини 1 статті 1 Закону та Порядком визначення предмета закупівлі, затвердженим наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 15.04.2020 № 708, за об’єктами будівництва — із врахуванням вимог ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013 «Правила визначення вартості будівництва». У випадку закупівлі ремонту автомобільних доріг також застосовуються галузеві будівельні норми ГБН Г.1-218-182:2011 «Ремонт автомобільних доріг загального користування. Види ремонтів та перелік робіт». При цьому вибір виду закупівлі залежить...

Створіть аккаунт, щоб читати цю відповідь

У вас вже є аккаунт?

Увійти

Проводимо консультації з публічних закупівель

Надаємо відповіді на запитання ВИКЛЮЧНО у сфері публічних закупівель
(щодо питань з будівництва/бухгалтерської чи кадрової діяльності, інших питань, що виходять за рамки публічних закупівель, просимо звертатися до фахівців відповідного напряму)

Надаємо відповіді на запитання ВИКЛЮЧНО у сфері публічних закупівель
(щодо інших питань, просимо звертатися до фахівців відповідного напряму)

Важливо! Перед запитом на консультацію обов'язково ознайомтесь з правилами

Вас може зацікавити
  • Виплата перевізнику компенсацій за здійснення перевезень міським електричним транспортом
    16 Вересня 2024
    Читати відповідь

    Чи підпадає під дію Закону України “Про публічні закупівлі” та Особливостей №1178 Договір про органзіацію надання транспортних послуг з перевезень міським електричним транспортом? Типовий договір затверджений постановою КМУ (посилання: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1045-2012-%D0%BF#Text).

  • Закупівля електричної енергії по формульному розрахунку
    16 Вересня 2024
    Читати відповідь

    ВТ на електричну енергію. Заключено договір по формульному розрахунку з 27.08.2024 року. Постачальник надав ДУ на зміну ціни з 27.08.2024 року (в бік зменшення) та скріншот середньозваженої ціни серпня 2024

  • Чи можливо оголосити одну закупівлю одразу на все: виготовлення ПКД, експертизи за необхідністю, відповідно виконання робіт, авторський та технічний нагляд
    16 Вересня 2024
    Читати відповідь

    Чи можливо оголосити одну закупівлю одразу на все: виготовлення ПКД, експертизи за необхідністю, відповідно виконання робіт, авторський та техничний нагляд

  • Збільшення суми «прямого» договору, яке призведе до понадпорогової вартості
    16 Вересня 2024
    Читати відповідь

    Була закупівля ПКМУ 1178 п.11 “Вивезення та захоронення сміття” на суму 99 464,40 грн. можемо ми укласти додаткову угоду на збільшення суми договору на 70 000,00 грн.?

  • Чи можуть централізовані закупівельні організації здійснювати закупівлю робіт за рамковими угодами
    16 Вересня 2024
    Читати відповідь

    Просимо надати відповідь стосовно наступного. Відповідно до пункту 10 Особливостей здійснення публічних зкупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного

  • До усіх питань
    Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО