Не виконання статті 17, як підстава для не повернення забезпечення

15 Березня 2021
tetiana-rybak

Не вимагай того, що можеш побачити і сам! В статті міститься наступний висновок: Тобто частину 6 статті 17 Закону слід читати приблизно так: «Переможець завантажує в електронну систему закупівель визначені замовником документи, що підтверджують відсутність підстав, визначених пунктами 2, 3, 5, 6, 8, 12 і 13 частини 1 та частиною 2 статті 17 Закону, за умови, що інформація про відсутність цих підстав не є публічною і водночас такою, що або оприлюднена у формі відкритих даних згідно із Законом України “Про доступ до публічної інформації”, або міститься у відкритих єдиних державних реєстрах, доступ до яких є вільним, або є доступною в електронній системі закупівель».
Питання 1. Чи вірне твердження: переможець має завантажити лише довідку МВД+ч.2 ст.17 (за наявності)?
Якщо так, питання – 2: однією з підстав для не повернення забезпечення тендерної пропозиції є: ненадання переможцем процедури закупівлі (крім переговорної процедури закупівлі) у строк, визначений частиною шостою статті 17 цього Закону, документів, що підтверджують відсутність підстав, установлених статтею 17 цього Закону. Чи говорить п.4 ч.3 ст. 25 про необхідність надання документів по всім пунктам ст.17?

Відповідь

Добрий день! Частиною 6 статті 17 Закону України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон)  визначено, що переможець процедури закупівлі у строк, що не перевищує десяти днів з дати оприлюднення в електронній системі закупівель повідомлення про намір укласти договір про закупівлю, повинен надати замовнику документи шляхом оприлюднення їх в електронній системі закупівель, що підтверджують відсутність підстав, визначених пунктами 2, 3, 5, 6, 8, 12 і 13 частини першої та частиною другою цієї статті.   Водночас Законом розширено можливості та обов’язки замовника самостійно перевіряти інформацію,...

Створіть аккаунт, щоб читати цю відповідь

У вас вже є аккаунт?

Увійти

Проводимо консультації з публічних закупівель

Надаємо відповіді на запитання ВИКЛЮЧНО у сфері публічних закупівель
(щодо питань з будівництва/бухгалтерської чи кадрової діяльності, інших питань, що виходять за рамки публічних закупівель, просимо звертатися до фахівців відповідного напряму)

Надаємо відповіді на запитання ВИКЛЮЧНО у сфері публічних закупівель
(щодо інших питань, просимо звертатися до фахівців відповідного напряму)

Важливо! Перед запитом на консультацію обов'язково ознайомтесь з правилами

Вас може зацікавити
  • Вітаю, потребую консультацію щодо технічної помилки у специфікації. Сума тендерної
    19 Вересня 2024
    Читати відповідь

    Вітаю, потребую консультацію щодо технічної помилки у специфікації. Сума тендерної пропозиції не змінються

  • Чим відрізняється зразок ТД З Особливостями варіант1 від варіант2???????
    19 Вересня 2024
    Читати відповідь

    Чим відрізняється зразок ТД З Особливостями варіант1 від варіант2???????

  • Закупівля додаткового обсягу
    18 Вересня 2024
    Читати відповідь

    було проведено ЗПП електроенергія, договір діє із початку року, зараз у вересні залишається малий обсяг і не відомо чи вистачить на жовтень. як краще вчинити з даним договором?

  • Відповідальність та закупівля ліків
    18 Вересня 2024
    Читати відповідь

    Доброго дня! Яку ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ несе уповноважена особа закладу охорони здоров’я за здійснення закупівлі лікарських засобів, що в установленому законом порядку зареєстровані в Україні та не включені до зазначеного Національного переліку,

  • Помилка в КЕКВ, що робити?
    18 Вересня 2024
    Читати відповідь

    В річному плані закупівель помилково вказано КЕКВ 2240 а потрібно КЕКВ2282. Чи можливо розірвати договір тільки з описом причини розірвання договору(без ДУ та протоколу)?

  • До усіх питань
    Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО