ДП «Гарантований покупець» оголосило онлайн-аукціон з розподілу квоти підтримки ВДЕ в системі Прозорро.Продажі

30
27 Вересня 2024

В Україні вперше ДП «Гарантований покупець» оголосило онлайн-аукціон з розподілу квоти підтримки підприємств, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел енергії в системі Прозорро.Продажі. ДП «Гарантований покупець» виконує функцію держави із закупівлі «зеленої енергії» у приватних виробників.

Першим лотом є додаткова річна квота підтримки для сонячної генерації обсягом  11 МВт. За умовами торгів станція має бути на лівому березі Дніпра, крім тимчасово окупованих територій та зони активних бойових дій.

Для участі в аукціоні необхідно зареєструватися на акредитованому майданчику Прозорро.Продажі та подати пропозицію, що складається з величини потужності та ціни. Брати участь у торгах можуть усі, крім осіб, пов’язаних з державою-агресором, та інших категорій, визначених законодавством. Заявки від учасників приймаються до 30.11.2024, аукціон відбудеться 31.11.2024.

Максимальний розмір цінової пропозиції —  9 євроцентів за 1 кВт•год. Аукціон проходитиме на зниження ціни задля зменшення для споживачів вартості «зеленої електроенергії», що виробляється учасниками ринку.

Джерело: вебпортал Міністерства економіки України.

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

load
digest icon digest icon
Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО