Announcement/Оголошення англійською мовою

Ганна Довгая
3769
25 Січня 2021
Announcement/Оголошення англійською мовою
3769
25 Січня 2021

Чи потрібно замовнику в міжнародних торгах, окрім заповнення відповідних полів у електронній системі закупівель, додатково у сканованому вигляді оприлюднювати оголошення англійською мовою? Уже кожен подумки дав власну відповідь? Зараз або підтвердимо, або розвінчаємо ваші думки щодо цього питання.

Частиною 3 статті 10 Закону України «Про публічні закупівлі» (далі — Закон) визначено, що оголошення про проведення конкурентних процедур закупівель у строки, встановлені в частині 1 цієї статті, обов’язково додатково оприлюднюються в електронній системі закупівель англійською мовою, якщо очікувана вартість закупівлі перевищує суму, еквівалентну:

  • для товарів і послуг — 133 тисячам євро;
  • для робіт — 5 150 тисячам євро.

Курс євро визначається згідно з офіційним курсом, установленим Національним банком України станом на дату оприлюднення в електронній системі закупівель оголошення про проведення конкурентної процедури закупівлі. Однак частиною 1 статті 10 Закону унормовано, що замовник самостійно та безоплатно через авторизовані електронні майданчики оприлюднює в електронній системі закупівель у порядку, встановленому Уповноваженим органом та цим Законом, інформацію про закупівлю, зокремаоголошення про проведення конкурентних процедур закупівель, тендерну документацію та проєкт договору про закупівлю.

Із зазначеного слідує, що Законом покладено обов’язок на замовника щодо опублікування інформації про закупівлю, зокрема щодо оголошення англійською мовою.

Наостанок доречно буде переглянути позицію ДАСУ щодо цього питання на порталі RADNUK.COM.UA у статті «Не оприлюднено оголошення про проведення процедури закупівлі англійською мовою».

А хто хоче зручний та наочний алгоритм, то завітайте сюди: «Алгоритм проведення відкритих торгів з публікацією оголошення англійською мовою».

Ба навіть більше! Надаємо гіперпосилання, за яким ви матимете змогу завантажити приклад оголошення про проведення відкритих торгів з публікацією англійською мовою, яке було підготовлено експертами Тендерного агентства «Радник»!

Конкурентні процедури

Публікації, що стосуються будь-яких питань придбання товарів, робіт та послуг за процедурами публічних закупівель